Day: maart 28, 2014

Hoe kies je de juiste boekhouder?

Ik loop al een tijdje te zoeken naar een goede boekhouder. Het is me een zoektocht geworden, maar uiteindelijk heb ik er toch een goede aan de haak geslagen. Tenminste, dat hoop ik toch . Voor zij die ook op zoek zijn naar een exemplaar, ik heb voor jou enkele tips die je misschien wel op weg kunnen helpen.

boekhouderTijdens mijn eigen queeste heb ik gemerkt dat het hem eigenlijk steeds draait om drie hoofdpijlers: beschikbaarheid, kwaliteit en communicatie. De ene eigenschap draait niet zonder de andere, dus zoek er eentje die ze alle drie op een rijtje heeft. Mijn boekhouder past precies bij mijn behoefte en dat is exact wat de jouwe ook moet doen. Wat je zoekt in een boekhouder is namelijk afhankelijk van je persoonlijkheid, je type onderneming en je achtergrond!

Dat laatste is nogal wiedes. Heb je zelf kennis van het hele administratieve gebeuren, dan heb je een boekhouder misschien zelfs helemaal niet nodig. Ben je echter verdwaald in al je paperassen en zie door de bomen het bos niet meer, zoals ik was? Dan is een boekhouder een absolute must om je zaakjes op orde te brengen en te houden. Een goede rechterhand weet wat kan en niet kan, precies wat je nodig hebt voor een goed rendement. Niet alle boekhouders zijn even bekwaam, en vragen naar hun opleidingen en kwalificaties is een goed begin!